Bingo online

Å lære seg å spille bingo er veldig enkelt. Kanskje har du spilt bingo på vanlige bingohaller og nå bestemt deg for å prøve på online bingo som har økt eksplosjonsartet i Sverige de seneste årene. Da kan du sannsynligvis reglene allerede og kan hoppe til siden for hvordan man kommer i gang med bingo online gjennom å klikke her. Men for deg som aldri har spilt bingo starter vi med en gjennomgang av hvordan spillet fungerer. Reglene som beskrives her er generelle, men kan du de så klarer du deg langt. Det forekommer naturligvis spesielle regler for visse spesielle bingo rom, men de er ikke vanskelig å lære seg når man vel kan grunnreglene.

Bingo spilles på en bingobrikke. En bingobrikke består vanligvis av 5×5 tilfeldig plasserte nummer. Øverst på brikken står bokstavene B I N G O og under hver bokstav finnes fem sifrer. Ordet bingo har man på brikken for at det skal gå raskere og enklere å finne nummeret som bingoverten roper opp. Har man mange brikker kan det være vanskelig å rekke å finne numrene. Om bingoverten for eksempel roper opp O-63, så vet du at sifferet 63 skal finnes i raden under bokstaven O. Finnes den ikke der så finnes den ikke på brikken og du behøver ikke lete videre.

Hver spiller kjøper en eller flere brikker innen spillet starter. Prisen på brikken kan variere fra noen kroner til flere hundre kroner. Selvsagt er prisene mer attraktive på en dyr brikke enn på en billig. Bingo på nett fungerer slik at en bingovert roper opp nummer som O-63 og B-1 osv. Om nummeret som ropes opp finnes på din brikke skal du sette ett kryss over det nummeret. Når du spiller bingo online krysses numrene automatisk i, så du behøver ikke væra redd for å miste et nummer. Bingoverten fortsetter å rope opp nummer til noen har fått bingo.

Når noen spillere har fått fem kryss på rad, enten vannrett, loddrett eller diagonalt, har han eller hun fått bingo og vunnet omgangen. Har man bingo skriker man Bingo så høyt at alle hører det og bingoverten kontrollerer brikken for å konstatere om det stemmer. På en online bingo behøver man ikke rope da det går automatisk.

Når noen har fått bingo har han/hun ofte vunnet hele den samlede potten fra samtlige deltagere, (minus en liten prosentuell del som går til bingo rommet, ca 5%). I motsetning til mange live bingo haller, har online bingo sider ofte en jackpott på bingo rommene. Jackpotten gjør spillet så mye mer interessant ettersom jackpott gevinsten kan bli så veldig mye større enn bare omsetningen fra spillerne under den aktuelle omgangen. Så spill gjerne ved et bingo rom med høy jackpott